Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe bułeczki z boczkiem, cebulką i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

puree z dyni 200 ml
woda 100 ml
olej 3 łyżki
drożdże świeże 20 gram
mąka pszenna typ 650 500 gram
cukier trzcinowy 1 łyżeczka
sól 1 płaska łyżeczka

Nadzienie

cebula biała 3 sztuki
boczek wędzony 200 gram
ser żółty 10-12 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe bułeczki z boczkiem, cebulką i serem

Kroki postępowania

1
Mus z dyni troszkę zagrzać, dodać pokruszone drożdże i cukier. Pozostawić na kilka minut aż drożdże ruszą.
Krok 1 - Dyniowe bułeczki z boczkiem, cebulką i serem foto
2
Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Krok 2 - Dyniowe bułeczki z boczkiem, cebulką i serem foto
3
Pozostawić w ciepłe miejsce na 1-1,1/2 godziny.
Krok 3 - Dyniowe bułeczki z boczkiem, cebulką i serem foto
4
Cebule pokroić na drobno i podsmażyć na łyżce masła klarowanego. Dodać pokrojony w kostkę boczek i chwile jeszcze podsmażyć. Doprawić do smaku odrobiną soli ziołowej.
Krok 4 - Dyniowe bułeczki z boczkiem, cebulką i serem foto
5
Ciasto podzielić na 10-12 części i spłaszczyć.
Krok 5 - Dyniowe bułeczki z boczkiem, cebulką i serem foto
6
Nadzienie nakładać na bułeczki i przykryć serem żółtym.
Piec w 180stopniach ok. 15-20minut
Krok 6 - Dyniowe bułeczki z boczkiem, cebulką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 28.03.2017 15:40
bardzo dobre :)
Krzysztof15 27.03.2017 19:55
pyszne bułeczki
RenataZ-et 27.03.2017 19:45
uwielbiam takie bułeczki
Marta Ryżek-Kalkowska 27.03.2017 19:37
smacznie tutaj
Aleksandra/Olcia 27.03.2017 19:28
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak