Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona pod warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 600 gram
cebula biała 2 sztuki
boczek wędzony 10 plastrów
marchew 3 sztuki
ziemniaki 10 sztuk

Marynata

olej rzepakowy 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól
oregano
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona pod warzywami

1. Z oleju i przypraw zrobić marynatę i nasmarować nią pokrojoną w plastry karkówkę.
2. Cebulę kroimy w piórka, marchew- w plastry, ziemniaki- w pół plastry.
3. 2 plastry boczku pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na nim cebulę
4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno: karkówkę, cebulę, marchew, ziemniaki (delikatnie je posolić) i resztę boczku.
5. Piec w 160-180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 05.03.2017 11:46
pyszne danie
mirosława4 04.03.2017 21:12
apetyczna !
adelajda 04.03.2017 21:04
dobry obiadek
Ania321 04.03.2017 19:51
Smaczny obiadek :)
IKrakowianka 04.03.2017 19:31
smaczne mięsko
w mojej kuchni 04.03.2017 16:28
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak