Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej, ogórków i fety

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
ogórek zielony 1
ogórek kiszony 2
ser feta 1/3 opakowania
kwaśna śmietana 2-3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej, ogórków i fety

Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski.
Ogórek zielony obieramy i kroimy w kostkę, a ogórki kiszone trzemy na tarce o dużych oczkach.
Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę i przyprawy: sól oraz pieprz do smaku.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 06.03.2017 00:15
fajna sałatka
agnieszka214 05.03.2017 18:07
Smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak