Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa w marynacie.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 800 g,
sól do smaku
cebula 1 szt,
ząbki czosnku 3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej 3 - 4 łyżki.
piwo miodowe 1/2 szklanki,

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa w marynacie.

Wieprzowinę dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach wkładając po połówce ząbka czosnku.
Przyprawy razem z oliwą dokładnie mieszamy następnie nacieramy mięso marynatą obkładamy pokrojoną cebulą i wkładamy na godzinę do lodówki.
Mięso przekładamy do brytfanki dolewając połowę piwa. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 1,5 - 2 godzin polewają resztą piwa i sosem powstałym z pieczenia.

Podajemy z kluskami, sosem i kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.03.2017 07:35
z sosem i kopytkami pycha
gusia1000 07.03.2017 02:36
Dobre mięso.
Bożena Matuszczyk 06.03.2017 19:58
Dziękuję za miłe komentarze.;)
Wacław 06.03.2017 19:55
pyszny obiadek :-)
agnieszka214 06.03.2017 18:10
Pycha miesko
mysza75 06.03.2017 10:29
pyszna szyneczka
Małgorzata92 06.03.2017 08:56
Pyszności :)
gosia56 06.03.2017 08:51
smaczne mięsko ;)
Franciszek 06.03.2017 00:10
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak