Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami
Kroki postępowania
Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, posolić do smaku i wyrobić ręką jednolite ciasto.
mąka pszenna | 40 dag |
margaryna | 1/2 kostki/lub masła |
kwaśna śmietana | 200 gram |
drożdże świeże | 2 dag |
pieczarki | 1/2 kg |
cebula biała | 1 szt. |
tłuszcz | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
natka pietruszki | 1 łyżka/posiekana |
kminek Prymat | do posypki |
żółtko jajek | 1 szt |
śmietana kremówka | 1 łyżka |
papier do pieczenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: