Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśna zupa z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 garści
mąka ziemniaczana 5-6 szt
wędlina 30-40 dag
cebula 1 szt
marchew 1 szt większa
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki
sól
pieprz
smalec
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśna zupa z ziemniakami

Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Ziemniaki i marchew obrać, pokroić i postawić do gotowania w drugim garnku. Gdy kapusta i ziemniaki zmiękną połączyć je w jednym garnku, dodać liść laurowy i pokrojoną wędlinę.
Cebulę obrać, pokroić i zrumienić na tłuszczu, dodać mąkę, wymieszać i chwilę smażyć.
Rozprowadzić mąkę wodą (można wywarem z zupy) i dodać do garnka. Doprawić do smaku i chwilę pogotować. Dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 10.03.2017 08:48
pyszna zupka
w mojej kuchni 07.03.2017 08:53
ciekawy przepis
Łukasz15 06.03.2017 23:38
Świetna zupka
Beatris 06.03.2017 23:05
Apetyczna zupka :)
Konczi 06.03.2017 21:48
Lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak