Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z białej fasoli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
majeranek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z białej fasoli

Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę razem smażyć. Fasolę odsączyć z zalewy i opłukać. Fasolę przełożyć do miseczki, dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem i całość rozdrobnić blenderem na gładką masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 08.03.2017 19:16
fajna pasta do chlebka
Renata9 07.03.2017 22:32
Pyszna ta pasta
benka 07.03.2017 17:09
Mówią na to smalec z fasoli, zdrowe takie smarowidełko :)
Ania321 07.03.2017 16:01
takiej jeszcze nie robiłam, wypróbuję :)
Futka 07.03.2017 14:39
Pomysłowa i bardzo smaczna pasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak