Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
ziemniaki 1 kg
cebula biała 1 szt
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków

Wykonanie:
Kapustę zalać niedużą ilością gorącej wody, ugotować do miękkości, odcisnąć i drobno posiekać. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą, dodać kapustę, jajka, przyprawy do smaku. Dodać mąkę i bardzo starannie wymieszać. Tłuszcz rozgrzać na patelni, kłaść łyżką niewielkie placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 09.03.2017 19:19
Dobre placki.
Ania321 09.03.2017 16:11
muszą być pyszne :)
jagoda5913 09.03.2017 12:46
ciekawe placki
mysza75 09.03.2017 09:51
pyszne placuszki
agnieszka214 08.03.2017 23:51
Az mi slinka cieknie takie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak