Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z dodatkiem czerwonej kapusty w środku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

łopatka wieprzowa 600 gram
kapusta czerwona 1/4 mniejszej główki
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
majeranek
kapusta biała 1 główka

sos

woda 4 szklanki
kostki rosołowe 2
koncentrat pomidorowy 2 małe słoiczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z dodatkiem czerwonej kapusty w środku

Kroki postępowania

1
Łopatkę wieprzową mielimy na mielone.
Krok 1 - Gołąbki z dodatkiem czerwonej kapusty w środku  foto
2
Czerwoną kapustę również mielimy w maszynce do mielenia.
Krok 2 - Gołąbki z dodatkiem czerwonej kapusty w środku  foto
3
Mięso i kapustę mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy.
Krok 3 - Gołąbki z dodatkiem czerwonej kapusty w środku  foto
4
Kapustę sparzamy i obieramy na pojedyncze liście. Na każdy liść nakładamy porcję mięsa.
Krok 4 - Gołąbki z dodatkiem czerwonej kapusty w środku  foto
5
Kapustę z mięsem zawijamy na gołąbki. Można związać nitką.
Krok 5 - Gołąbki z dodatkiem czerwonej kapusty w środku  foto
6
Wodę zagotowujemy z kostkami i koncentratem pomidorowym na sos.
Do sosu wkładamy gołąbki i dusimy pod przykryciem, do momentu, aż kapusta będzie miękka.
Gołąbki podajemy z sosem.
Krok 6 - Gołąbki z dodatkiem czerwonej kapusty w środku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.05.2017 19:37
na pewno smaczne
gosia56 11.03.2017 10:15
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak