Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z gruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 1/2 kg
woda 2 litry
gruszki 1/2 kg
cebula biała 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z gruszką

Wykonanie:
Włoszczyznę umyć, obrać i ugotować z dodatkiem soli. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazdka nasienne. Warzywa wyjąć z wywaru, wrzucić pokrojone ziemniaki i gruszki. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle, dodać do zupy, gotować do miękkości, przyprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.03.2017 21:48
ciekawa zupa
agnieszka214 09.03.2017 19:56
Z gruszką nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak