3 bit w moim wydaniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1,5 szklanki wody i zostawić do zastygnięcia. Na blaszce( dużej) wyłożyć herbatniki, na nie wylać bardzo ciepłą masę kajmakową ( wtedy herbatniki zmiękną) .Na masę kajmakowa wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Krem karpatkę zrobić według przepisu na opakowaniu i ciepłą wylać na herbatniki. Wyłożyć następna warstwę herbatników. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody i przestudzić. Śnieżki zrobić według przepisu i dodać 2 łyżki cukru pudru zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do śnieżki, przestudzoną galaretkę cytrynową dodać do śnieżki.Galaretkę brzoskwiniową pokroić w kostkę i wyłożyć na herbatniki, zalać masą ze śnieżki. Wstawić do lodówki żeby masa stężała. Rozpuścić 2 galaretki jagodowe i tężejące wylać na stężałą śnieżkę. Zostawić w lodówce najlepiej na całą noc.
Porady
Blaszkę można wyłożyć folią spożywczą przed położeniem herbatników.
Komentarze