Ciasto 3 bit z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polowe mleka gotujemy z cukrem i maslem,reszte mleka mieszamy z zoltkami,maka i budyniem po czym wlewamy na gotujace sie mleko,mieszamy do momentu az zgestnieje.Goracy budyn wylewamy na blaszke wylozona pierwsza warstwa herbatnikow po czym przykrywamy druga warstwa herbatnikow.W miedzyczasie umyte i pokrojone na kawalki truskawki gotujemy z cukrem na wolnym ogniu okolo 10' po czym miksujemy blenderem i wsypujemy galaretke,mieszamy zeby sie calkowicie rozpuscila,lekko studzimy i wylewamy na herbatniki,przykrywamy trzecia i ostatnia warstwa herbatnikow.Kladziemy do lodowki zeby masa truskawkowa stezala. Smietane ubijamy dodajac cukier i smietan-fix i gotowa wykladamy na sam wierzch ciasta,odkladamy jeszcze raz do lodowki zeby sie schlodzila.
Komentarze