Ciasto 3 bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń gotujemy według informacji na opakowaniu. Gotowy budyń odkładamy do całkowitego wystygnięcia. Masę kajmakową wstawiany do miski/garna i zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 30 min. Po tym czasie wykładamy pierwszą warstwę herbatników, następnie pół masy kajmakowej rozsmarowujemy na herbatnikach, przykrywamy kajmak kolejnymi herbatnikami. Wstawiamy na 15 min do lodówki. 125 gram ciepłego masła ubijamy mikserem, a następnie dodajemy stopniowo do budyniu, aż stworzy się krem. Tak powstały krem wykładamy na herbatniki. Masę budyniową przykrywamy herbatnikami, i wykładamy kolejne pół masy kajmak i zakrywamy herbatnikami. Na sam koniec ubijamy bitą śmietanę, pod konie ubijania dodajemy cukier puder, oraz ostudzoną żelatynę (2 łyżeczki żelatyny rozprowadzamy w kilku łyżkach gorącej wody), całość chwile ubijamy. Dodajemy startą czekoladę i całość wykładamy na herbatniki. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki
Komentarze