Tacos

0 (0 ocen)

Danie kuchni meksykańskiej - tacos z mięsem mielonym, fasolą i kukurydzą

Składniki:

  • 1 opakowanie tacos
    1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
    1-2 cebule
    2-3 łyżki sosu pikantnego z sambalem
    1/3 szklanki sosu meksykańskiego
    sól
    sałata lodowa
    kukurydza i czerwona fasola z puszki

Tacos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso i podsmażyć. Posolić i dodać sosy. Smażyć jeszcze 3-4 minut.

    Sałatę posiekać i nałożyć na dno każdego z tacosów, napełnić je mięsem, a wierzch posypać fasolą i kukurydzą. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy