Tacos de pescado / Rybne Tacos

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Aromatyczne tortille z pysznym sosem!

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filety rybne: 500 gramów
    - olej: 1 litr
    - tortilla: 1 opakowanie

    - mąka: 200 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - piwo: 0.3 litra
    - chilli w proszku: 1 szczypta
    - papryka: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

    - pokrojona biaała kapusta: 1 sztuka
    - pokrojony pomidor: 1 sztuka
    - pokrojona cebula: 1 sztuka
    - kolendra: 1 szczypta
    - pokrojona rzodkiewka: 1 pęczek

    - majonez: 1 opakowanie
    - białego octu: 1 łyżka
    - chipotle pepper (można pominąć): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tacos de pescado / rybne tacos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na ciasto (mąkę, proszek do pieczenia, chilli i paprykę w proszku, sól, pieprz). Następnie dodaj piwo. Mieszaj dokładnie, tak aby nie było grudek.
  • 2. Filety rybne (np. z halibuta) opanieruj w cieście (będzie rzadkie) i smaż na rozgrzanym oleju, do zezłocenia.
  • 3. Wymieszaj wszystkie składniki na garnisz (kapustę, cebulę, pomidora, kolendrę i rzodkiewkę). Gotowe filety zawijaj w tortille, przyozdabiaj garniszem i polewaj sosem (patrz nastepny punkt).
  • 4. Wymieszaj wszystkie składniki na sos, czyli majonez, ocet i chipotle pepper razem. Polewaj tortille.
  • 5. Przepis jest autorstwa Damiana Trejo i Stanisława Bobowskiego, szefów kuchni krakowskiego hotelu Radisson.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Filety rybne Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować