Tacos de pescado / rybne tacos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na ciasto (mąkę, proszek do pieczenia, chilli i paprykę w proszku, sól, pieprz). Następnie dodaj piwo. Mieszaj dokładnie, tak aby nie było grudek.
2.Filety rybne (np. z halibuta) opanieruj w cieście (będzie rzadkie) i smaż na rozgrzanym oleju, do zezłocenia.
3.Wymieszaj wszystkie składniki na garnisz (kapustę, cebulę, pomidora, kolendrę i rzodkiewkę). Gotowe filety zawijaj w tortille, przyozdabiaj garniszem i polewaj sosem (patrz nastepny punkt).
4.Wymieszaj wszystkie składniki na sos, czyli majonez, ocet i chipotle pepper razem. Polewaj tortille.
5.Przepis jest autorstwa Damiana Trejo i Stanisława Bobowskiego, szefów kuchni krakowskiego hotelu Radisson.
Komentarze