TAGIATELLE Z KREWETKAMI

0 (0 ocen)

ekspresowa prostota w ekskluzywnym wydaniu

Składniki:

  • na 1 porcję

    - makaron tagiatelle ( u mnie szklanka ugotowanego)
    - 125 g surowych, obranych krewetek
    - 3 ząbki czosnku
    - 7 łyżek śmietany 30%
    - starty ser parmezan garść
    - świeżo zmielony pieprz i sól

Tagiatelle z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuj all dente. W między czasie na maśle przesmaż czosnek przeciśnięty przez praskę., jak poczujemy intensywny zapach dorzucamy krewetki.
  • 2. Smażymy przez dwie minuty i zalewamy śmietanką, solimy. Zagotowujemy
  • 3. Dorzucamy starty ser i mieszamy.odcedzony pobieżnie makaron dorzucamy do sosu, mieszamy.
  • 4. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy