Tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowo-śmietanowym

4.39 (154 ocen)

dla wielbicieli makaronu

Składniki:

  • 300 g makaronu tagiatelle
    0,5 kg kurczaka,
    30 dag pieczarek,
    przyprawa do kurczaka, sól, pieprz
    150 g śmietany 30 %,
    50 g serka topionego śmietankowego,
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.39 (154 ocen)

Tagiatelle z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami. Podsmażamy pieczarki, dodajemy kurczaka, gdy już będą usmażone dodajemy śmietankę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz przyprawy, dusimy chwilę, dodajemy serek i dusimy aż sos zgęstnieje. Podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować