Tagiatelle z pomidorami i łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie łososia i pomidorów jest poprostu bezbłędne!Przygotowanie potrawy zajmuje kilka minut! Gorąco polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • makaron tagiatelle,1 puszka pomidorów bez skórki, ok. 40 dag fileta z łososia, śmietanka 30%, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, natka pietruszki

Tagiatelle z pomidorami i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pokroić w centymetrową kostkę. Na dużej patelni podgrzewać pomidory tak długo, aż do uzyskają jednolitą konsystencje. Następnie dodać śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku a na koniec łososia. Ryba potrzebuje dojść na patelni 3-4 minuty ( nie dłużej!). Ugotować makaron, odcedzony wrzucić spowrotem do garnka w którym się gotował. Sos przelać do tagiatelle i wszystko razem wymieszać. Wyłożyć porcję na talerz a na koniec posypać pietruszką. Smacznego!

Porady

Użyłam całą porcję makaronu, można też z połowy opakowania. Podzielić wtedy również sos na dwa razy.

Komentarze

Podobne przepisy