Obiad w 10 minut - lekki makaron ze świeżą bazylią, mozarellą i orzechami nerkowca
10 min
Składniki:
na dwie porcje:
1 szkl. listków świeżej bazylii
garść orzechów nerkowca (ok.30g)
1/2 kulki mozarelli
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
pieprz świeżo mielony do smaku
sól do smaku
+makaron tagliatelle wg uznania
Tagliatelle z bazylią i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki (oprócz makaronu :)) wkładamy do blendera i miksujemy niezbyt dokładnie. Nasze pesto powinno mieć wyczuwalne kawałki orzechów i grudki. Makaron gotujemy al dente, przecedzamy (nie przelewamy zimną wodą!) i bardzo dokładnie mieszamy z naszym pesto. Gotowe! :)
Komentarze