Tagliatelle z cukinią rolowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Cukinię kroję w plastry cienkie, z połowy robię spaghetti cukiniowe czyli kroję w cienkie paski. Przesmażam cukinię na patelni na oleju. Solę i pieprze. Marchewkę obieram, i kroje w cienkie paski. Gotuję aldente w osolonej wodzie. Można ugotować marchewkę razem z makaronem. Szpinak wrzucam na rozgrzany olej i dosłownie kilka sekund go przesmażam, sole, pieprzę, dodaję czosnek sprasowany. Do szpinaku przekładam marchewkę z makaronem, cukinię wstążki, doprawiam ognistą przyprawą. Tofu posypuję solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i grilluję na patelni grillowej razem z pomidorkami. Następnie kroje tofu w kostkę i dodaję do makaronu. Z kawałka marchewki zrobiłam gwiazdki.
Komentarze