Tagliatelle z jarmużem i pieczarkami

4.5 (181 ocen)

Danie jest proste, szybkie oraz bogate w składniki odżywcze.

Składniki:

  • ok. 170 g makaronu tagliatelle
    1 dorodna gałązka jarmużu
    1 czerwona cebula (mała)
    3 ząbki czosnku
    1/2 słoiczka pomidorów suszonych
    3 łyżki oleju ( z pomidorów)
    ok. 15 dag pieczarek
    garść orzechów laskowych
    ocet balsamiczny z Modeny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z jarmużem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Jarmuż umyć, usunąć łodygę, pokroić. Cebulę pokroić w półkrążki, czosnek posiekać. Cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki i pomidory suszone, podsmażyć. Doprawić do smaku. Dodać jarmuż i jeszcze chwilę dusić, aż zmięknie, a na końcu wrzucić makaron. Wymieszać. Orzechy pokroić i podprażyć na suchej patelni, posypać po makaronie. Przed podaniem lekko skropić octem balsamicznym.

Porady

Jarmuż można wcześniej poddać blanszowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Jarmuż Makaron Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować