Tagliatelle z kurczakiem i tartym selerem

0 (0 ocen)

Propozycja na bardzo szybki i prosty obiad z kurczakiem i makaronem. Smaku nadaje tarty seler, szpinak i czosnek.

Składniki:

  • 500 g filetu z piersi kurczaka
    Przyprawa do mięsa
    1 czerwona papryka
    4 ząbki czosnku
    100 g selera korzeniowego
    100 g szpinaku mrożonego
    ¾ szklanki bulionu lub wody
    Sól
    Pieprz
    Liść lubczyku
    Oliwa z oliwek
    250 g pełnoziarnistego tagliatelle


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Tagliatelle z kurczakiem i tartym selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Przesmażamy na rumiano na patelni na oliwie z oliwek. Do kurczaka dodajemy pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę, kostki mrożonego szpinaku, starty na tarce o średnich oczkach seler korzeniowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podlewamy bulionem lub wodą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i liściem lubczyku. Mieszamy z ugotowanym tagliatelle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Makaron pełnoziarnisty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować