Tagliatelle z kurczakiem i kaparami

4.5 (192 ocen)

  • 45 min

Dla złagodzenia smaku tej potrawy niezbędna jest lampka białego wytrawnego wina...

  • 45 min

Składniki:

  • 40 dag makaronu tagliatelle
    70 dag fileta z kurczaka
    3 łyżki oleju ryżowego
    1 łyżka przyprawy do gyrosa lub steków
    2 puszki pomidorów
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 papryka czerwona
    2 łyżki kaparów z zalewy
    15 dag ulubionego sera żółtego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól himalajska do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z kurczakiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z przyprawami 1. Mięso umyć pokroić w kostkę wrzucić do garnka wsypać przyprawę gyros lub do steków,wlać olej ryżowy,zamieszać i odstawić na pół godziny. Po czym dusić pod przykryciem. Paprykę wydrążyć z nasion,cebulę obrać i pokroić wszystko w kostkę dodać do duszącego się mięsa i dusić wszystko razem do miękkości,doprawiając papryką słodką i solą do smaku-z solą uważać bo kapary są same w sobie bardzo słone
  • z pomidorami 2. Następnie wrzucić pomidory i dusić około 8-10 minut cały czas mieszając,wrzucić pod koniec łyżkę kaparów zamieszać odstawić z ognia.Gdyby okazało się że sos jest za rzadki możemy go zagęścić łyżeczką mąki rozpuszczonej w minimalnej ilości zimnej wody. Makaron ugotować all dente tak jak w przepisie na opakowaniu.Ser zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach.
  • Gotujemy makaron 3. Makaron wyłożyć na talerze polać sosem udekorować pozostałymi kaparami i posypać serem do smaku.Podawać od razu gorącą potrawę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować