Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i sosem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszać paprykę słodką z ostrą,dodać łyżkę oleju,szczyptę soli - posmarować marynatą piersi z kurczaka i włożyć do lodówki na 10min.,po tym czasie wyłożyć na mocno nagrzana patelnie z dwoma łyżkami oleju i smażyć z obydwu stron po 10min. na złoty kolor.
W tym czasie zagotować wodę i ugotować tagliatelle według zaleceń producenta.
Szpinak umyć,osuszyć,wyłożyć na patelnie z roztopionym masłem i dusić 5min.,doprawić solą i pieprzem do smaku.
2.Jogurt wlać do garnuszka,gotować na wolnym ogniu,ciągle mieszając - dodać zmiażdżony czosnek,łyżeczkę cukru,doprawić solą i pieprzem do smaku zagotować i wyłączyć.
Na talerze wyłożyć ugotowane tagliatelle.Usmażone piersi z kurczaka pokroić w paski - wyłożyć na makaron,dodać porcje szpinaku i polać sosem jogurtowym.
SMACZNEGO!!!
Komentarze