Tagliatelle z sosem szpinakowym

4.5 (185 ocen)

  • 20 min

Kolejna odsłona makaronu z sosem szpinakowym.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na dwie porcje:
    - 200g pełnoziarnistego makaronu tagliatelle
    - 2 kostki mrożonego szpinaku
    - 4 łyżki śmietany
    - oliwa z oliwek
    - 1 ząbek czosnku
    - sól, pieprz
    - parmezan do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy drobno posiekany czosnek. Wystarczy mu dosłownie minuta - należy uważać, żeby nie zbrązowiał. Dodajemy szpinak i na małym ogniu pozwalamy mu się całkowicie rozpuścić. Wlewamy śmietanę i całość dokładnie mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
  • 2. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnię i łączymy z sosem. Podajemy z tartym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować