Tagliatelle z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Tagliatelle z tuńczykiem

  • 10 min

Składniki:

  • 125g makaronu
    1 cebula
    ząbek czosnku
    puszka tuńczyka w oleju
    kilka suszonych pomidorów
    szczypta tymianku, oregano
    sól, pieprz
    1 łyżeczka octu

Tagliatelle z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tagliatelle z tuńczykiem 1.
    Postawić garnek z osoloną wodą na ogień, zagotować. Posiekać cebulę, czosnek zgnieść i podsmażyć na łyżce oleju, dodać odsączonego tuńczyka, przyprawić i wlać łyżeczkę octu, wszystko ładnie pomieszać. Dodać suszone pomidory.
    Makaron ugotować według przepisu, odcedzić i na patelni z tuńczykiem wymieszać.
    Posypać startym parmezanem i............

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy