tagliatelle z tuńczykiem i groszkiem

4.48 (171 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepis szybki do zrealizowania, idealny gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Do tego ciekawy w smaku i niedrogi :)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tagliatelle: 1 opakowanie
    - groszek: 1 puszka
    - tuńczyk w oliwie: 2 puszki
    - cebula: 1.5 sztuki
    - śmietana 18%: 200 mililitrów
    - sól, pieprz, przyprawy wg uznania: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle z tuńczykiem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawiamy wodę, solimy. Kiedy się zagotuje, wrzucamy makaron i gotujemy go na al dente ok 8-10 min . Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, tak aby się zeszkliła. Następnie dodajemy tuńczyka (w oliwie). Po chwili wlewamy 200ml śmietany 18% i przyprawiamy według uznania (polecam prócz soli i pieprzu - zioła prowansalski lub świeżą bazylie). Na końcu dorzucamy odsączony groszek z puszki i przygotowanym sosem polewamy ugotowany makaron. Gotowe! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować