Tagliatelle alla puttanesca

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pasta is our love. Szybko, smacznie i zdrowo.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g tagliatelle
    250 g pomidorów
    150 g czarnych oliwek
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka kaparów
    3 sardele
    2 papryczki peperoncini
    natka pietruszki
    3 łyżki oliwy z oliwek

Tagliatelle alla puttanesca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    Czosnek obieramy i dobro siekamy.
    Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większe kawałki.
    Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek, sardele i peperoncini. Następnie dodajemy oliwki, kapary i pomidory. Smażymy ok. 10 min do lekkiego zgęstnienia. Do sosu dodajemy odcedzony makaron i posiekaną natkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.

Komentarze

Podobne przepisy