Absolutny hit i przebój w naszym domu, hasło "Boska Jola" wywołuje okrzyki zachwytu i radości :)Kiedyś namiętnie spożywany w sąsiedzkiej restauracji, teraz przyrządzany przez mamę samodzielnie :)
Tagliatelle "boska jola" - absolutny przebój w moim domu... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron wrzucamy do bardzo osolonej wody, gotujemy według przepisu.
Pokrojony w kosteczkę boczek podsmażamy, wrzucamy cebulę pokrojoną w ósemki, grzyby, podlewamy wodą z moczenia grzybów, dusimy chwilkę, wykańczamy śmietaną lub parmezanem i już, gotowe :)
UWAGA - nie wylewaj wody z moczenia grzybów, jak sos będzie za gęsty, dolej jej do niego :)
Makaron po odcedzeniu znowu wrzucamy do gara, polewamy sosem, oblepiamy dokładnie i na talerze!
Dekorujemy pietruchą i parmezanem.
Komentarze