Smaczna, zdrowa zupa. Jej składniki świetnie się ze sobą komponują, zapewniając niezwykłe doznania smakowe. Zupa jest dość gęsta ze względu na dużą ilość warzyw i obecność ryżu. Gorąco polecam.
Tajska kokosowa zupa z warzywami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować ryż w/g wskazówek producenta.
2.Umytego kalafiora rozdzielić na różyczki, kapustę drobno pokroić w paski, a pieczarki na talarki.
3.Na patelni usmażyć pieczarki, a następnie dodać do nich kalafiora i kapustę. Smażyć jeszcze przez 5 minut.
4.W dużym garnku zagotować wodę, dodać mleczko koksowe oraz bulion i pastę. Dodać warzywa z patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ognień i gotować jeszcze 10 minut. Na sam koniec dodać przekrojone na pół pomidorki oraz wcześniej uprażone orzechy. Podawać z ryżem.
*Czerwona pasta tajska z curry jest pikantna i składa się z chilli, trawy cytrynowej, czosnku, imbiru, kolendry i innych, tradycyjnych przypraw tajskich.
Komentarze