Talarki ze śledziem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Na co dzień gotuję dla męża i syna. Bardzo lubię robić przystawki,a mąż uwielbia ryby,więc talarki to nasz wspólny pomysł.

Składniki:

  • ● 2 puszyste twarożki do smarowania
    ● szczypiorek
    ● 2 filety śledziowe
    ● cebula
    ● sok z cytryny
    ● 4 łyżki jogurtu
    ● 2 czerwone jabłka
    ● żurawina

Talarki ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki mieszamy z posiekanym
    szczypiorkiem. Dodajemy
    drobno pokrojoną cebulę
    i jogurt. Mieszamy.
  • 2. Filety kroimy w paski.
    Umyte jabłka kroimy w plastry skrapiamy sokiem z cytryny.
    Wycinamy gniazda nasienne.
  • 3. Na plastrach jabłek układamy
    częściowo zwinięte paski
    śledzi i serek. Dekorujemy
    kleksami żurawiny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy