tarta waniliowa z rabarbarem i bezą - dukan

0 (0 ocen)

  • 15 min

biszkopt z otrębów - zdrowy i dietetyczny :)

  • 15 min

Składniki:

  • składniki na ciasto i "bezę rabarbarową":
    8 łyżek otrębów
    4 jajka
    budyń waniliowy
    1/2 buteleczki aromatu waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki serka homo (użyłam president)
    słodzik (28tabletek)
    2 łodygi rabarbaru

Tarta waniliowa z rabarbarem i bezą - dukan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tarta 1. białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli
    żółtka, otręby, budyń, aromat, proszek i serek miksujemy
    odkładamy 3 łyżki piany z białek do bezy, resztę białek dodajemy do masy i wszystko mieszamy
    blachę wykładamy folią/papierem do pieczenia, wlewamy masę, pieczemy w temperaturze 180 stopni
    w międzyczasie kroimy rabarbar w drobne kawałki, dodajemy do piany razem z rozkruszonym słodzikiem, mieszamy
    po 10 minutach nakładamy bezę na ciasto i pieczemy jeszcze 30 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy