Tarta z marsami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Doskonałe połączenie kruchego ciasta i puszystego kremu.

  • 50 min

Składniki:

  • szklanka mąki
    100g margaryny
    1/3 szklanki cukru
    1/2 szklanki śmietany
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    łyżeczka amoniaku
    łyżeczka cukru wanilinowego
    300g śmietanki 30%
    puszka masy krówkowej (niecała)
    3 batony Mars

Tarta z marsami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Amoniak wymieszać ze śmietaną a margarynę rozpuścić. Gdy wystygnie połączyć z mąkami, cukrem i śmietaną. Ugnieść ciasto, zawinąć w folie i włożyć do lodówki na 15 minut.
  • 2. Rozwałkować ciasto na kształt formy do tarty, którą uprzednio wysmarować masłem. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 3. Śmietankę ubić, dodać masę krówkową i dokładnie zmiksować na niskich obrotach. Wyłożyć na ciasto i na koniec ułożyć pokrojone batony.

Porady

Aby ciasto nadto nie wyrosło można na pierwsze 10 minut pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia z obciążeniem, np. fasolą lub makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy