Tarta z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początek zgniatamy ciasto,na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier,pokrojone w kostkę 200g masła i żółtka. Ciasto należy zgnieść w kształt kuli. Jeżeli ciasto jest zbyt suche i nie chce się kleić należy dodać 1 lub 2 łyżki zimnej wody.Aby nie tracić czasu rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni a w tym czasie zawijamy kulę ciasta w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę to tarty smarujemy masłem, następnie wylepiamy ciastem formę i nakłuwamy je widelcem. Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy do czasu zezłocenia się ciasta. W tym czasie przygotowywujemy budyń według przepisu na opakowaniu z różnicą że do gotującego się mleka dodajemy pozostałe 50g masła. Po zgęstnieniu gorącego budyniu wylewamy go na spód ciasta. Owoce kroimy według upodobań, kładziemy je na budyń i całość wstawiamy do lodówki i pozostawiamy na około 15 min. GOTOWE!
Życzę smacznego :)
Komentarze