Tarta z białą czekoladą i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Schłodzić pół godziny w lodówce.
2.Rozwałkować i wylepić dno i boki formy. Nakłuć widelcem i piec ok. 25 minut w temp. 190 stopni. Przed wypełnieniem kremem, schłodzić.
3.Z czekolady odłożyć trzy kostki a resztę rozpuścić w kąpieli wodnej.
4.Krem wyłożyć na zimne ciasto i lekko wciskając ułożyć truskawki, jedna obok drugiej.
5.Śmietanę ubić, pod koniec dodać serek i rozpuszczoną czekoladę.
6.Odłożoną czekoladę połamać, włożyć do worka cukierniczego i całość włożyć do gorącej wody. Gdy czekolada się rozpuści, odciąć róg i udekorować tartę. Wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia, najlepiej na noc.
Komentarze