Tarta z kremem jogurtowym i jeżynami

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Proste i smaczne ciasto, którego wykonanie zajmuje jedynie 30 minut.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 gotowe ciasto kruche
    - 250 ml śmietany 30%
    - 250g jogurtu naturalnego
    - 2 łyżki cukru pudru
    - 1 łyżka żelatyny
    - 2 szklanki jeżyn
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z kremem jogurtowym i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę na tartę wykładamy gotowym ciastem i pieczemy według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, następnie powoli dodajemy jogurt naturalny i rozpuszczoną żelatynę. Gotowy krem wykładamy na przestygnięte ciasto, a na wierzch układamy jeżyny.

Porady

Jogurt naturalny można także zastąpić dowolnym jogurtem owocowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować