Tarta z łososiem i pieczarkami

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

Tarty górą, Druga tarta z łososiem, bo lubię :) i nie mialam czasu na robienie czegos innego.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    200 g łososia
    sok z cytryny
    oliwa
    70 g pieczarek
    1 papryczka chili
    3 jajka
    sól
    pieprz
    3 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka natki pietruszki
    1 łyżka usiekanego koperku
    szczypta oregano
    50 g mozzarelli z bloku
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z łososiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pokroić na cieniutkie plastry, skropić sokiem z cytryny i oliwą, odstawić na kilka godzin.
    Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim. Śmietanę wymieszać z jajkami , natką pietruszki i koperkiem, doprawić solą i pieprzem. Na cieście ułożyć cieniutko pokrojone pieczarki, wylać masę jajeczno śmietanową, ułożyć łososia. Na wierzchu ułożyć znów pieczarki i drobniutko posiekaną papryczkę chili, posypać startą na tarce mozzarellą i szczyptą oregano.

    Upiec w piekarniku w temp 200 st ok 35 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować