Tarta z wędzonym łososiem, serem mozzarella, kurkami i bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokrojone kurki i cebulę podsmażyć na maśle.Z bakłażana usunąć miąższ.
Łososia , ser mozzarella i bakłażana pokroić w kostkę, koperek posiekać. Jajka rozkłócić widelcem i wymieszać ze śmietaną dodać szczyptę soli i pieprzu.
Formę na tartę wysmarować masłem,ciasto wyłożyć do formy ,dociskając je dokładnie do jej formy .
Następnie za pomocą wałka odciąć nadmiar ciasta i po nakłuwać spód tarty widelcem.
2.Na ciasto wyłożyć podsmażone kurki , pokrojone w kostkę składniki , posiekany koperek , Na wierzch wylać masę jajeczną.
3.Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut do całkowitego ścięcia jajek.
Komentarze