Połączyć mąkę z cukrem i masłem. Rozetrzeć na wiórki.
Dodać jajko.
Zagnieść szybko ciasto i zawinąć w folię. Włożyć do zamrażarki na 15 minut.
2.Ochłodzone ciast rozwałkować na placek, który odpowiadał będzie wielkości formy do tarty.
3.Dokładnie wypełnić formę ciastem i docisnąć na brzegach. Zrobić gęsto dziurki w cieście widelcem.
4.Odłożyć do zamrażarki na 15 minut. Włączyć piekarnik na 180 stopni.
W tym czasie obgotowujemy obrane i pokrojone jabłka w wodzie i kroimy w plasterki brzoskwinie.
5.Ochłodzone ciasto włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec przez 20 minut. Ciasto będzie gotowe, kiedy się zarumieni a po nakłuciu wykałaczką - patyczek będzie suchy.
6.Upieczone ciasto musi całkowicie ostygnąć. W tym czasie przygotowujemy wypełnienie.
Przygotowujemy galaretkę zgodnie z przepisem i odstawiamy do wystygnięcia. Nie dopuszczamy do jej zestalenia.
7.Do zimnej galaretki dodajemy serek Danio. Dokładnie mieszamy. Dodajemy cynamon i goździki.
8.Obgotowane owoce układamy na ostudzonym już cieście i zalewamy przygotowaną galaretką z Danio.
Wkładamy do lodówki i czekamy, aż galaretka się zestali.
Komentarze