Tarta fasolkowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Z fasolki odciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie, pokroić na 2-3 cm kawałki.
- Serki wymieszać z jajkiem, śmietaną i przyprawić solą i pieprzem.
- Wymieszać fasolkę z masą serową i posiekaną natką pietruszki.
2.- Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.
- Na cieście francuskim położyć tortownicę i wyciąć koło z ciasta, położyć je na dnie, resztę ciasta pociąć na 2cm paski.
3.- Na ciasto wyłożyć farsz fasolkowo-serowy, wygładzić powierzchnię i ułożyć na wierzchu kratkę z ciasta.
- Piec przez 40 minut.
Porady
Najlepiej smakuje na ciepło, tartę mozna odgrzewać w mikrofalówce.
Komentarze