Tarta jajeczna

4.5 (164 ocen)

Polecam na kolację.

Składniki:

  • kruche:
    2 szklanki mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    3 żółtka
    120 g roztopionego masła
    sól
    dodatkowo:
    6 jajek
    1 cebula
    pół puszki kukurydzy
    2 łyżki startego sera
    sól, pieprz, bazylia
    pokrojony koperek, szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem i solą, dodajemy żółtka i masło. zagniatamy ciasto, którym wylepiamy spód formy do tarty.
  • 2. Jajka ubijamy dodajemy kukurydzę, ser, poszatkowaną cebulę, doprawiamy przyprawami i zieleniną. Wylewamy na kruche ciasto. pieczemy ok 35 minut w 170 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować