Tarta kokosowa z czekoladowo-bananowym musem

0 (0 ocen)

Obłędna tarta z fantastycznym bananowo-czekoladowym musem z naturalną słodyczą daktyli. Wprost rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • 1 szkl mąki kokosowej
    olej kokosowy
    3 jajka
    5 dojrzałych bananów
    8-10 daktyli
    2 duże łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta kokosowa z czekoladowo-bananowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta kokosowa z czekoladowo-bananowym musem 1. Do miski wsypać mąkę, dodać 4 duże łyżki zimnego oleju kokosowego i jajka. Wyrobić dokładnie ręką, uformować kulę i schłodzić w lodówce. Formę do tarty natłuścić olejem kokosowy lub wyłożyć papierem do pieczenia. Chłodne ciasto rwać na kawałki i wylepić nimi formę na grubość około 1/2 centymentra. Pieć około 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • Tarta kokosowa z czekoladowo-bananowym musem 2. Daktyle namoczyć w ½ szklance goracej wody, lekko przestudzić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju kokosowego, dodać pokrojone banany i chwilę podsmażyć . Dodać namoczone daktyle wraz z wodą i kakao. Zmiksować blenderem na gładką masę.
  • Tarta kokosowa z czekoladowo-bananowym musem 3. Chłodną i lekko gęstą masę wyłożyć na kokosowy spód. Można udekorować owocami lub wiórkami czekolady według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Daktyle Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować