tarta sernikowa z gorzką czekoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moje ostatnie, fenomenalnie pyszne odkrycie! Tarta wręcz rozpływa się w ustach

  • 60 min

Składniki:

  • Proporcje na tartę o średnicy 24cm

    ciasto:
    100 g mąki
    1/3 margaryny roślinnej
    1 łyżeczka masła
    1 ugotowane żółtko
    1 surowe żółtko
    szczypta soli, szczypta cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

    ser:
    500g sera wiaderkowego
    2 jajka
    100g margaryny roślinnej
    1/2 szklaki cukru
    100ml mleka
    1 budyń waniliowy
    garść rodzynek
    100g skórki z pomarańczy

    polewa:
    1 gorzka czekolada
    100ml śmietany 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Tarty Desery

Tarta sernikowa z gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPÓD: Wszystkie składniki zagnieść na elastyczne ciasto. Rozwałkować na okrąg, wyłożyć formę do tarty i upiec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni, funkcja grzania: góra/dół. Wystudzić.
  • 2. SER: Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy ser, mleko, cukier, jajka, rodzynki i skórkę z pomarańczy i gotujemy przez około 10 minut często mieszając. Po tym czasie dodajemy budyń i gotujemy jeszcze przez chwilę. Gorący ser wylewamy na upieczony spód. Pozostawiamy do wystygnięcia najlepiej na całą noc.
  • 3. CZEKOLADA: rozpuszczamy czekoladę i śmietanę w kąpieli wodnej. Gotową polewę wylewamy na ser. PYCHA!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować