TARTA SEROWA Z JABŁKAMI NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

4.48 (164 ocen)

  • 45 min

Kruche, chrupiące ciasto francuskie przykryte masą serową i soczystymi jabłkami zapiekanymi pod kryształkami cukru jest fantastycznym pomysłem dla wszystkich łasuchów!Robi się ją błyskawicznie i jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * ser biały 3x mielony – 500 g
    * mascarpone – 100 g
    * duże jajko – 1 szt
    * laska wanilii – 1 szt
    * cukier – 3 łyżki
    * mąka pszenna – 1 łyżka
    * mąka ziemniaczana – 1 łyżka
    * ciasto francuskie – ok. 250 g
    * jabłka – 3 szt
    * cukier do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Tarta serowa z jabłkami na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Zmielony twaróg miksujemy z mascarpone i jajkiem, dodajemy ziarenka wanilii, cukier oraz mąki.

    Formę do tarty wylepiamy ciastem francuskim , nakłuwamy po całości.

    Na ciasto wylewamy masę serową , wygładzamy i układamy obrane i pokrojone w plasterki jabłkami.

    Całość posypujemy warstwą cukru i wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika na ok. 30-35 minut.

    Zostawiamy do wystudzenia.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jabłka Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować