Tartaletki z malinami (bez pieczenia)

4.51 (142 ocen)

Dziecinnie proste deserki na wspaniałym kruchym, czekoladowym spodzie. Delikatna bita śmietanka i soczyste malinki są dopełnieniem całości.Deserki z niewielką moją pomocą wykonała córcia ;)

Składniki:

  • Spód:
    150 g herbatników
    80 g masła
    2/3 tabliczki mlecznej czekolady z bakaliami


    Krem:
    500 ml śmietanki 30%
    cukier do smaku
    ok 200 g świeżych malin


    Dekoracja:
    kilka kostek białej czekolady
    listki mięty
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Tarty Desery Ciastka Herbaty

Tartaletki z malinami (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Foremki wylepić masą ciasteczkową 1. Wykonanie: Herbatniki drobno pokruszyć, masło z mleczną czekoladą rozpuścić i wymieszać z herbatnikami. Wylepić nimi foremki na mini tarty (aby spody tartaletek łatwiej wyciągnąć z foremki można je wyłożyć folią). Schłodzić.
  • Ubić śmietanę 2. Zimną śmietankę ubić na sztywno, słodząc do smaku. Herbatnikowe spody wyjąć z foremek, nałożyć ubitą kremówkę i maliny. Tartaletki posypać startą białą czekoladą i udekorować miętą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Herbatniki Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować