Dziecinnie proste deserki na wspaniałym kruchym, czekoladowym spodzie. Delikatna bita śmietanka i soczyste malinki są dopełnieniem całości.Deserki z niewielką moją pomocą wykonała córcia ;)
Składniki:
Spód:
150 g herbatników
80 g masła
2/3 tabliczki mlecznej czekolady z bakaliami
Krem:
500 ml śmietanki 30%
cukier do smaku
ok 200 g świeżych malin
Dekoracja:
kilka kostek białej czekolady
listki mięty
Tartaletki z malinami (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: Herbatniki drobno pokruszyć, masło z mleczną czekoladą rozpuścić i wymieszać z herbatnikami. Wylepić nimi foremki na mini tarty (aby spody tartaletek łatwiej wyciągnąć z foremki można je wyłożyć folią). Schłodzić.
2.Zimną śmietankę ubić na sztywno, słodząc do smaku. Herbatnikowe spody wyjąć z foremek, nałożyć ubitą kremówkę i maliny. Tartaletki posypać startą białą czekoladą i udekorować miętą. Smacznego :)
Komentarze