Tartinki bankietowe z jajem i sałatką rybną

4.5 (155 ocen)

Cieszą oko i podniebienie :)

Składniki:

  • Na 4 porcje (sałatki rybnej wystarczy na 7 porcji)

    4 małe ugotowane jajka na twardo
    100g pstrąga łososiowego wędzonego na zimno
    mały pęczek szczypiorku
    1 mała cebula
    2 ogórki korniszony
    2 łyżki dobrego majonezu
    parę plasterków ugotowanej marchewki
    4 kromki chleba (u mnie razowy)
    pieprz świeżo mielony wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartinki Ryba Jajko Przystawki

Tartinki bankietowe z jajem i sałatką rybną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga łososiowego,cebulę,ogórki i szczypiorek drobno siekamy. Przekładamy do miseczki,dodajemy majonez i pieprz świeżo mielony.Całość mieszamy. Dodajemy tylko pół pęczka szczypiorku,resztę zostawiamy do dekoracji
    Z kromek chleba wycinamy kółka lub inne kształty jakie lubimy.
    Na każdą kromeczkę wykładamy sałatkę rybną,na każdą układamy po jajku.
    Marchewkę kroimy w plasterki i robimy oczka wycinając je za pomocą słomki do picia. Bużki wycinamy nożykiem a całe plastry zostawiamy na czapkę.
    Oczka i bużki przyklejamy na majonez,na góre kładziemy plaster marchewki,wbijamy kołeczka,dekorujemy pozostałym szczypiorkiem,na czapkę kładziemy po listku natki pietruszki i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować