• 20 min

Najlepiej smakuje w towarzystwie posiekanej cebulki i kiszonego ogórka, ale świetnie też z kaparami i marynowanymi grzybkami

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego na tatar
    sól,pieprz
    przyprawa do zup w płynie ok 2-3 łyżek
    1 łyżka wody
    3 łyżki oleju
    1 duża cebula
    4 ogórki kiszone
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Przystawki

Tatar wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy wodę, olej, przyprawę w płynie, wszystko to dokładnie musimy wmieszać w mięso. Następnie do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisku układamy mięso, obsypujemy połowę drobno posiekaną cebulą, drugą połowę drobno posiekanym ogórkiem kiszonym. Tatara możemy tez podać z drobno posiekanymi grzybkami marynowanymi, kaparami lub z surowym jajkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować