Połączenie wędzonego na zimno łososia z awokado podkręcone kaparami i ogórkiem kiszonym sprawdziło się. Smacznie.
30 min
Składniki:
150 g wędzonego łososia na zimno
2 łyżki kaparów
1 średni kiszony ogórek
pęczek koperku
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 awokado
sok z cytryny
sól
pieprz
sos winegret
Tatar z wędzonego łososia i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Łososia i ogórka pokroiłem w kostkę. Kapary posiekałem na cząstki. Koperek opłukałem, osuszyłem, drobno posiekałem. Awokado obrałem, pokroiłem w kostkę, skropiłem sokiem z cytryny. Przygotowałem sos vinaigrette.
Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem szczyptą soli, pieprzem, dodałem łyżkę śmietany, bardzo delikatnie wymieszałem.
Tak przygotowanym tatarem napełniłem obręcze ułożone na półmisku. Po usunięciu ich udekorowałem tatara częścią pokrojonego awokado.
Komentarze