Tatar ze śledzia

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przystawka na pewno posmakuje każdemu mężczyźnie. Pikantna, a jednocześnie pełna słodyczy miodu. Wyrazisty smak, ale...delikatny.Słodki chleb dopełni całości.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 filety ze śledzia
    2 ogórki kiszone
    2 ogórki konserwowe
    papryka czerwona
    1 cebula
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki ulubionego miodu
    odrobina startego imbiru
    sól, pieprz do smaku
    pęczek koperku do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie tatara 1. Filety śledziowe kroimy w kostkę i przekłądamy do miski. Dodajemy krojone ogórki (obrane ze skórki), cebulę i paprykę.łączymy ze sobą wszystkie składniki. Dodajemy przecier, doprawiamy do smaku miodem imbirem, sola i pieprzem i mieszamy. Podajemy na razowym pieczywie miodowym ze śliwką i dekorujemy koperkiem.
    Smacznego

Porady

Do tatara można dodać ugotowane i pokrojone jajko lub ugotowane ziemniaki-będzie równie smaczna!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować