Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

4.5 (153 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna przystawka z surowego łososia

  • 15 min

Składniki:


  • 20 dag łososia
    2 jajka
    3 szt ogórek zielony
    olej rzepakowy
    Sól morska
    pieprz czarny mielony
    sok z cytryny
    suszone pomidory z bazylią
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia surowego myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie ostrym nożem siekamy. Solimy doprawiamy pieprzem i olejem. Mieszamy dobrze. Dodajemy sok z cytryny do smaku mieszamy i wstawiamy do lodówki. Jajka gotujemy na twardo-obieramy siekamy solimy i kropimy olejem. Mieszamy odstawiamy do lodówki.
  • 2. Ogórki zielone obieramy i siekamy drobno , solimy , kropimy olejem i mieszamy. Wkładamy do lodówki. Za pomocą obręczy układamy warstwy -najpierw łosoś potem jajko , ogórek i znów łosoś. Posypujemy suszonymi pomidorami z bazylia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować